Våre erfaringer etter 10 år med slankeoperasjoner - Aleris Overvektsklinikk

Våre erfaringer etter 10 år med slankeoperasjoner

I høst er det 10 år siden vi begynte å operere pasienter for sykelig overvekt på Aleris sykehus i Oslo. Siden 2005 har vi slankeoperert over 5500 pasienter og ervervet oss mye erfaring med denne pasientgruppen.

Det har vært og er viktig for oss at pasientene føler seg ivaretatt og trygge når de kommer til oss. Derfor har vi brukt mye tid på forskning, og vi ønsker å dele noen av våre erfaringer med dere fremover. Hvis vi oppsummerer kort ser vi at det pasientene synes å sette størst pris på etter operasjon er:

  1. Remisjon og/eller bedring av overvektsrelaterte sykdommer: Som tabellen over viser er det mange som blir kvitt sine tilleggslidelser og sykdommer, eller opplever markant bedring etter operasjon. Noen ser remisjon umiddelbart, mens andre ser det opptil et år eller lengre etter operasjon.
  2. Økt livskvalitet: 55 % av pasientene opplever å ha bedring eller bli kvitt sin depresjon og hele 95 % forteller om bedre livskvalitet etter operasjon. Noen forteller om gleden ved å kunne gå i butikken uten at andre mistror hva de har i handlekurven og lettelsen over at man ikke skiller seg ut med en stor kropp lenger. Vi vet at mange verdsetter mestringsfølelsen man oppnår særlig høyt. Det å endelig ha kontroll over egen kropp og livsstil er viktig.
  3. Økt mobilitet: Å kunne bevege seg er noe normalvektige ofte tar for gitt. Flere av våre pasienter forteller at det etter slankeoperasjonen er lettere å være i aktivitet, og at de trives med det. Men det gjelder også hverdagsaktivitetene, slik som å kunne knyte skolissene uten hjelp, bestille flybillett uten å være redd for om man får plass på ett sete eller å kunne leke med barna uten å bli helt utkjørt etter få minutter.

For noen kommer endringene etter operasjon umiddelbart. For andre kan det ta litt lenger tid. Det som gleder oss når vi ser på statistikken vår er at 9 av 10 pasienter føler at de har lyktes med operasjon og vil anbefale oss som klinikk til andre. Det setter vi stor pris på.

« Tilbake til blogg