Alvorlig overvekt kan gi helseproblemer og nedsatt livskvalitet. For noen er slankeoperasjon eneste vei til et slankere og sunnere liv.

Ulike typer slankeoperasjoner
Det finnes ulike typer slankeoperasjoner, og Aleris tilbyr de vanligste. Den ene er et inngrep som gjør magesekken mindre og leder maten forbi den øvre delen av tynntarmen. Dette kalles gastric bypass og begrenser både opptak og inntak av mat. Metoden egner seg ofte best til de aller tyngste pasientene. Det andre alternativet er gastric sleeveoperasjon, hvor cirka 85 prosent av magesekken fjernes. Den resterende magesekken får form som et rør eller et erme, derav navnet «sleeve». En forminsket magesekk gjør at man blir fort mett og at metthetsfølelsen varer lenge. Begge metodene utføres med kikkhullskirurgi. Slankeoperasjon i kombinasjon med livsstilsendring gir varige resultater for mennesker som er alvorlig overvektige og som har fått helseproblemer som følge av overvekten. Slankeoperasjon er i dag den eneste dokumenterte behandlingen som gir varig vektreduksjon dersom man lider av sykelig fedme.

Vi tilbyr slankeoperasjonene:

Bestill gratis og uforpliktende rådgivning om slankeoperasjon

Slankeoperajon ved Aleris Overvektsklinikk

Aleris Overvektsklinikk utfører flest slankeoperasjoner i Norge. Vi har Norges største tverrfaglige oppfølgingsteam for slankeoperasjoner. For et varig resultat og fordi ingen personer er like tilbyr vi ulike behandlingsmetoder og oppfølgingsprogram. Aleris gjør flest slankeoperasjoner i Norge og våre kirurger hjelper deg å velge riktig operasjonstype. Dette sikrer deg den beste metoden og et varig resultat. Alle våre pasienter får en individuell vurdering om hvilken behandling som passer best for den enkelte. Pasienter hos oss får behandling og oppfølging av faglig høy kvalitet.  For å vurderes for fedmeoperasjon hos oss må du ha en BMI over 30. Vi har ingen øvre alders- eller BMI grense. Vårt team består av ledende og svært erfarne kirurger, fysioterapeuter, klinisk ernæringsfysiologer, sykepleiere og annet støttepersonell. Som ledd i vårt kvalitetssikringsarbeid og vår kompetansebygging, drives det også klinisk forskning ved vår klinikk.

Kontakt oss på tlf 22 12 49 91 (hverdager fra 08.00 – 15.30) for en uforpliktende samtale om hvordan vi kan hjelpe deg eller fyll ut skjemaet på denne nettsiden.

Priser og oppfølgingspakker

Priser fra 98 000 kr. Oppfølging er alltid inkludert hos Aleris. En viktig grunn til at våre pasienter opplever gode resultater og varig vektreduksjon er vårt oppfølgings- og mestringsprogram. Aleris Overvektsklinikk har et stort tverrfaglig team som kun jobber med oppfølging av personer som har utført overvektskirurgi. For oss er det viktig at pasienten føler seg trygg både før, under og etter operasjonen. Les mer om vårt tverrfaglige team og oppfølgingen etter slankeoperasjon hos Aleris.

Fedme – et alvorlig helseproblem

Fedme er et raskt voksende helseproblem som fører til betydelig helserisiko og kortere levetid. Verdens helseorganisasjon (WHO) har definert sykelig overvekt som BMI over 35 med tilleggslidelser, eller BMI over 40 uavhengig av tilleggslidelser. Fedme (BMI over 30) øker risiko for hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt og hjerneslag. Videre øker fedme risiko for diabetes type 2, visse kreftformer, muskel- og skjelettlidelser, redusert fertilitet, søvnapne, psykiske lidelser m.m. Alvorlig fedme dreier seg ikke om latskap og “svak karakter”, men er en sykdom med underliggende genetisk, biologisk og psykologiske forandringer. Mennesker med alvorlig overvekt lykkes gjerne gjentatte ganger å gå ned i vekt, men problemet er at det på lang sikt er svært vanskelig å holde den nye vekten. Kroppen “husker” den høyeste stabile vekten og prøver å unngå en lavere vekt. Dette er hovedgrunnen til at nesten alle mislykkes med slanking.