Hvordan foregår egentlig prosessen rundt en slankeoperasjon? Det er det mange som lurer på. Prosessen varierer noe fra klinikk til klinikk, men hos oss er det viktigst at pasientens behov står i fokus hele veien. På denne siden kan du lese om alle stegene du gjennomgår, fra du tar kontakt første gang til oppfølgingen etter operasjon. Aleris Overvektsklinikk har utført slankeoperasjoner siden 2005. Våre kirurger har lang erfaring og det har blitt utført over 6000 operasjoner på vår klinikk. Vårt mål er at våre pasienter skal føle seg trygge når de kommer til oss. Vi følger deg hele veien til et lettere liv!

FØRSTE KONTAKT

Du kan ta kontakt med oss på den måten som er enklest for deg, via telefon, mail eller kontaktskjema på hjemmesiden. Dersom du ønsker mer informasjon om slankeoperasjon i forkant, så sender vi deg informasjonsmateriell på mail. En av våre hyggelige og erfarne pasientkoordinatorer vil også ringe deg for å ta en kartleggingssamtale for å høre litt mer om dine behov og din situasjon, for eksempel om sykehistorie etc. Du inviteres også til utredning og gruppemøte på klinikken på Frogner. Der vil du få møte vårt dyktige fagteam, som består av erfarne gastrokirurger, ernæringsfysiologer og annet helsepersonell, og få svar på alt du lurer på om slankeoperasjon. Bor du langt unna Oslo?  Vi reiser jevnlig rundt til de største byene i Norge og tilbyr utredning. Se reiserute her

UTREDNING VED KLINIKKEN

På utredningsdagen skal du møte fastende her på Aleris Overvektsklinikk på Frogner i Oslo. Du melder din ankomst i resepsjonen i 1. etg. for å ta blodprøver. Resten av dagen foregår på Overvektsklinikken i 4.etasje, så gå opp dit etter du har tatt blodprøver. Der blir du møtt av en pasientkoordinator som viser deg til våre hyggelige ventesoner der du kan slappe av frem til alle er på plass og gruppemøtet starter. På gruppemøtet er du sammen med 6-10 andre pasienter til en felles gjennomgang der kirurg, ernæringsfysiolog og sykepleier gir dere inngående informasjon om slankeoperasjon og livet etterpå. Det er selvsagt mulighet for å stille spørsmål underveis, et godt råd kan være å skrive disse ned på forhånd, så du sikrer at du får svar på alt du lurer på i løpet av dagen.

Etter gruppemøtet får alle en egen konsultasjon med anestesilege og kirurg hvor dere tar den endelige beslutningen om operasjon og operasjonstype. Mange har sett seg ut en operasjonstype på forhånd, men dette er en avgjørelse som tas i fellesskap med kirurgen, for å sikre at du får så gode forutsetninger som mulig for å oppnå et godt resultat. Operasjonstid bookes deretter hos sykepleierkoordinator.

OPERASJONSDAGEN

Denne dagen møter du opp direkte på vår sengepost i 3. etg. Der blir du tatt i mot av sykepleier som går igjennom informasjon og forbereder deg til operasjon. Operasjonen tar ca. 1 time, og når du er ferdig blir du trillet inn på recovery-posten, der du skal ligge i to timer. Personalet på sengeposten er der for deg hvis det skulle være noe du lurer på eller trenger hjelp til. De vil også hjelpe deg med å komme deg opp å gå, da det er viktig å få kroppen i gang igjen etter operasjonen. Etter oppholdet på recovery-posten følges du tilbake til sengeposten, og her kan du gjerne ta imot besøk. De fleste av våre pasienter er i så god form at de kan reise hjem dagen etter operasjonen.

DAGEN ETTER OPERASJON

Første dagen i ditt nye liv som slankeoperert! Du blir servert en lett frokost etter vår kostanbefaling. Mange blir overrasket over hvor mette de blir etter kun en liten porsjon.

Kl 9.30 har vi informasjonsmøte om flytende kost, medisinering, kosttilskudd og om videre oppfølging med ernæringsfysiolog og kirurg. De aller fleste er i god form og kan reise hjem etter dette, hvis ikke er det mulig å bli en natt til.

OPPFØLGING ETTER OPERASJON

Etter operasjon har du fri tilgang til vårt tverrfaglige team i ett eller fem år avhengig av hvilken oppfølgingspakke du velger. Vi vet hvor viktig oppfølging er for å lykkes, så nøl aldri med å ta kontakt hvis du har spørsmål, bekymringer, eller rett og slett trenger en pep-talk! Vi har lang erfaring i å veilede slankeopererte, og uansett hvilke utfordringer du møter på, kan vi love deg at noen andre har slitt med det samme før deg.

Vårt oppfølgingsprogram:

-Du får direktenummer til kirurg som er tilgjengelig døgnet rundt

-Sykepleier ringer deg to ganger første uken etter operasjon

-Ernæringsfysiolog ringer deg 2-3 uker etter operasjon

-Du blir innkalt til kontroll og mestringskurs på Overvektsklinikken tre måneder etter operasjon sammen med de som ble operert samme dag som deg

– 12 måneder etter operasjon blir du innkalt til ny kontroll og nytt mestringskurs sammen med de som ble operert samme dag som deg. Du får også en konsultasjon med kirurg, ernæringsfysiolog eller sykepleier. Blodprøver tas på forhånd

-Du kan alltid ta kontakt med vårt tverrfaglige team etter operasjon